Vorige | Volgende

Apollolaan 193 B Amsterdam

Vraagprijs € 625.000 k.k.

Neem contact met ons op

020-4701790

info@wwr.nl

Omschrijving

Hoogwaardig, onder architectuur verbouwd studio appartement waar vijf ramen uitzicht bieden over de brede Apollolaan met lommerrijke middenberm. Het appartement is gelegen op de begane grond in het statige appartementencomplex Schouwenhoek dat in 1934 door architect F.A. Warners werd ontwerpen. Het aan de Amsterdamse School doen denkende gebouw heeft een fraaie entree en een op de begane grond...

Kenmerken

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Service kosten
€ 290 p/m
Bouwjaar
1937

Omschrijving

Hoogwaardig, onder architectuur verbouwd studio appartement waar vijf ramen uitzicht bieden over de brede Apollolaan met lommerrijke middenberm.

Het appartement is gelegen op de begane grond in het statige appartementencomplex Schouwenhoek dat in 1934 door architect F.A. Warners werd ontwerpen. Het aan de Amsterdamse School doen denkende gebouw heeft een fraaie entree en een op de begane grond inwonende huismeester.

De gemeenschappelijke entree geeft toegang tot een rechthoekig en symmetrisch appartement met vijf brede ramen aan de lange zijde. Het appartement is licht, ruim, modern en heeft hoge plafonds met zowel indirecte als geïntegreerde (spot)verlichtingsarmaturen. Elektrische luxaflexen filteren het daglicht. De doorleefde eikenhouten vloer daarentegen maakt de ruimte sfeervol.

Het met hoogwaardige materialen gebouwde tijdloze interieur is volledig geïntegreerd (nagelvast). Wit marmer is een consequent terugkerend interieur-thema. Achter grote schuivende panelen wanden gaan respectievelijk een ingenieus monumentaal marmeren bad, extra kledingkasten, en een zwevend marmeren werktableau van zes meter lengte (met geïntegreerde laden en aansluitingen) schuil. In de hoeken van het appartement bevinden zich aanvullende kasten, waarvan er één een kantoor-inloopkast is met een boekenwand en printer-opbergmeubel. Het dressoir tussen twee kasten voorziet in extra opbergruimte en twee geïntegreerde wijnkoelkasten.

In plaats van een klassieke indeling, zou het appartement voorzien worden van een multi-functionele 'Kubus' met een compleet toegeruste keuken, slaapkamer, kledingkasten en TV-nis zijde. In de vrijstaande 'Kubus' zelf was de badkamer met toilet, douche en wastafel ontworpen. Alle voorzieningen hiertoe zijn aangelegd. Indien gewenst, zou de 'Kubus' alsnog geplaatst kunnen worden waarbij tevens rekening kan worden gehouden met de wensen en smaak van de bewoner(s).

De VVE heeft recentelijk een aantal grote (onderhoud)werkzaamheden uit laten voeren. Waaronder het dak en nieuwe, op de oorspronkelijk stalen uitvoering lijkende, kozijnen met isolerende beglazing.

Het complex is gelegen op de hoek van de Apollolaan en het Olympiaplein; aan één van de mooiste lanen van Amsterdam Zuid. De leuke en mooie winkels in de Beethovenstraat en Cornelis Schuytstraat; maar ook De Zuidas, Station Zuid, het Stedelijk- , Van Gogh- en Rijksmuseum en het Concertgebouw, bevinden zich op loopafstand. In de kelder onder het gebouw bevindt zich een fietsenstalling.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 72 m2
- Hoge plafonds
- Gemeenschappelijk fietsen berging
- Gezonde, professionele Vereniging van Eigenaren
- Service kosten € 290 per maand inclusief stookkosten
- Huishoudelijk reglement van toepassing
- Erfpacht € 788 per jaar, jaarlijkse indexering, herziening 2050
- Algemene bepalingen 2000

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 290 p/m
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1937

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
72 m²
Bruto inhoud
225 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
1
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad

Energie

Isolatie
dubbel glas
Soort verwarming
blokverwarming

Kadastrale gegevens

Gemeente
amsterdam
Sectie
AC
Indexnummer
2
Perceel
1142
Eigendomssituatie
Erfpacht

Foto's